Kapat
Hesabım

Sizlere daha iyi bir hizmet verebilmek için
sistemlerimizde güncelleme yaptık.

Üye girişi yapabilmek için
"Şifremi Unuttum"'a tıklayarak
şifrenizi yenilemenizi rica ediyoruz.

Üye Ol
Üye olmadan sipariş takibi için tıklayınız.
Şifremi Unuttum
Kapat
Sepetim
11.12.2023

Doğum Çantasında Olması Gereken Ürünler Nelerdir?

9 aylık bir bekleyişin ardından anne adaylarını büyük bir heyecan kaplar. Bu dönemde akıllara en çok takılan sorulardan bir tanesi doğum çantasının nasıl hazırlanması gerektiğidir. Doğum çantası hazırlamak yaşanacak büyük heyecan öncesinde zevkli bir aktivitedir. Ancak bu zevkli aktivite biraz da telaş içerebilir. Bunun nedeni doğum çantasında önemli herhangi bir ürünün unutulmuş olabileceği kaygısıdır. Doğum çantasına neler konulur, nasıl hazırlanır şimdi buna değinelim.

Anne adayları dünyaya yeni gelecek bebeğinin tüm ihtiyaçlarını doğru bir şekilde karşılamayı arzu eder. Bu sebeple doğum çantasının da kusursuz bir şekilde hazırlanması için titiz davranır. Anne doğum çantası listesi ise bu noktada en büyük yardımcıdır.  Hamileliğin son aylarına doğru anne adayları zaten ufak ufak listesini yapmaya başlar. Ancak yine de listenin sorunsuz olduğundan emin olmak isteyebilirler. Bu sebeple detaylı bir doğum çantası kontrol listesi işinize yarayabilir.

Doğum Çantası Ne Zaman Hazırlanmalı?

Doğum çantası içeriğine gelmeden önce ilk olarak bu doğum çantasının ne zaman hazırlanması gerektiğine değinelim. Doğum çantasını hazırlarken erken doğum ihtimalini de mutlaka göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu sebeple genellikle bu çanta 25-32. haftalar arasında hazırlanmalıdır. Ayrıca doğum çantası hazırlamadan önce ilk olarak doğum yapılacak hastanenin sağlayacağı hizmetleri öğrenmek gerekir. Bazı hastaneler birtakım olanakları anne adaylarına sağlayabiliyor. Bu sebeple doğum çantasını gereksiz yüklerden kurtarmak adına önden bir bilgi almak faydalı olabilir.

Bazı durumlarda ise anne adayları hastanenin sağladığı hiçbir ürünü kullanmak istemeyebilir. Böyle durumlarda ise kapsamlı bir doğum çantası hazırlama gerekecektir. Sizlere kapsamlı bir doğum çantası nasıl hazırlanır bunu tek tek anlatacağız. Böylelikle doğum yaklaşırken paniklemeden çantanızda tüm gerekli ürünlerin yer aldığını bileceksiniz.   

Doğum Çantası Nasıl Hazırlanır?

Doğum çantası hazırlamak her ne kadar alınacak eşyalar belli olsa da birkaç pratik bilgiyi de gerektiriyor. Örnek vermek gerekirse eşyaları hazırlarken elinizden geldiğince ayrı ayrı küçük çantalar kullanmaya özen gösterin. Bütün eşyaları üst üste koymak hem aranan şeyi bulmada hem de taşımada zorluk çıkarabilir. Bir diğer önemli husus doğum çantası hazırlanırken refakatçinin de neyin nerede olduğunu bilmesi açısından çantayı görmesidir. Çünkü doğumdan sonra çantada herhangi bir şey aramak, eğilip kalkmak mümkün olmayacaktır. Eğer refakatçiye neyi nereye koyduğunuzu gösterirseniz sizin için çok daha faydalı olacaktır.

Bebeğiniz için aldığınız minik patik ya da çoraplar oldukça küçük olduğundan diğer eşyaların arasına çok rahat bir şekilde karışıp kaybolabilir. Bu nedenle mümkün olduğunda bu tip ufak eşyaları temiz ve ağzı kapanabilir buzdolabı poşetine koyabilirsiniz. Bu sayede bu ufak eşyalar hem temiz kalır hem de aradığınız takdirde çok rahat bir şekilde bulabilirsiniz.

Doğum çantası konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da çantanın bırakıldığı yerdir. Doğum çantası evde kendi başınıza rahat bir şekilde ulaşabileceğiniz bir yerde olmalıdır. Elbette doğuma tek başına gidilmeyecek, refakatçiler de olacaktır ancak her ihtimale karşı bir kontrol esnasında doğumun başladığı belirtildiğinde refakatçı çantayı rahat bir şekilde bulabilmelidir.

 

Anneye Ait Doğum Çantası İçinde Neler Olmalı?

Annenin doğumu gerçekleştirme şekline ve doğum sonrasındaki duruma göre hastanede kalacak gün sayısı değişebilir. Bu duruma göre ihtiyaçlarda da değişiklik olabilir. Normal şartlarda doğuma giren annenin hastanede kalış süresi 1-3 gün arasında değişebilmektedir. Bu sebeple en az 1 gece kalınacağı göz önüne alınmalı ve hazırlık buna göre yapılmalıdır. Yine de zor durumda kalmamak adına gerekli yedeklerin alınması önemlidir.

Anne doğum çantası listesi şu şekildedir;

  • Hamilelik dosyası ve karne
  • Hastane evrakları
  • Gecelik, sabahlık ya da pijama takımı
  • İç çamaşırı
  • Lohusa sutyeni
  • Hırka ve çorap
  • Terlik
  • Göğüs pedi
  • Hijyenik ped
  • Birkaç adet havlu
  • Sabun, şampuan
  • Diş macunu ve diş fırçası
  • Tarak, toka
  • Kişisel malzemeler

Peki, bebeğinizin doğum çantası için gereken malzemeler nelerdir? Bebek doğum çantası listesi ise şu şekildedir;

  • 2-3 adet tulum
  • 3 adet zıbın
  • 2 adet yelek
  • 3 çift çorap
  • 2 çift eldiven
  • 2 adet şapka
  • 2 adet battaniye
  • 3-4 adet yumuşak mendil
  • Yeni doğan bebek bezi
  • Alt açma bezi
  • Yeni doğanlara özel ıslak alt temizleme mendili
  • Yeni doğan bebek bezi
  • 1 adet banyo havlusu
  • Pişik kremi
  • Yeni doğanlara uygun biberon
  • Kirli torbası

Yeni doğan bebeklere emzik verilmesi ise bebeğin anne memesini emmeyi azaltabileceğinden tavsiye etmiyoruz. Yeni doğan bebeğin kıyafetleri küçük ve az yer kaplıyor olsa da yedek kıyafetlerin alınacağı göz önünde bulundurulmalı ve ona göre yer açılmalıdır.

Anne Doğum Çantasının Olmazsa Olmazları

Anne doğum çantası içerisinde mutlaka bulundurman gerektiğini düşündüğümüz bazı ürünleri senin için listeledik:

  1. Mustela Maternite Göğüs Ucu Kremi 30 ml: Doğum çantası içerisinde mutlaka göğüs ucu bakımı kremi bulunmalı. Bizim ise tavsiyemiz %100 doğal içerikli Mustela Maternite’in sunmuş olduğu bu bakım kremi. Omega 6 ve omega 9 bakımından zengin olan emzirme döneminde en büyük destekçi.

 

  1. Kotex Ultra Kanatlı Gece Pedi 6’lı: Çanta içerisinden eksik edilmemesi gereken bir diğer ürün ise hem konfor hem de etkili koruma sağlayacak olan bu 6’lı gece pedidir. Orta yüzeyinde emici bölge kilit sistemi çamaşırı en iyi şekilde korumaya yardımcıdır. Kanatları pamuksu dokuya sahiptir. Pratik kullanımı ile doğum öncesinde en büyük yardımcılarınızdan biri.

  1. Chicco Emzik Silikon Kız 0 Ay+ Tekli Physio:  Bebeğin emme ihtiyacını karşılama amacıyla 0 ay bebekler için özel üretilmiş olan bu emzik kauçuktan imal edilmiştir. Ekstra yumuşak yapısı bebeği uyurken bile rahatsız etmez. Dilin doğru hareket etmesi için damarlı ve eğimli bir tasarıma sahiptir. Yeni dünyaya gelmiş bebeğiniz için çantanızda her daim bulundurmak isteyeceğiniz kullanışlı bir emzik.

  1. Mochi Göğüs Pompası 120 ml: Yeni doğmuş bebeğiniz için en önemli besin hiç şüphesiz anne sütüdür. Mochi göğüs pompası ise natürel vakumu sayesinde anne sütünü rahat bir şekilde sağmaya yardımcıdır. Emzirme esnasında diğer göğüsten sütü rahat bir şekilde sağar. Kullanım pratikliği ile hem sizin hem de bebeğiniz için en önemli ve çantanızda mutlaka olması gereken ürünlerden.

 

 

  1. Lansinoh Stilleinlagen Göğüs Pedi 6’lı: Süper emici, ekstra ince yapısı ile sızıntıyı engelleyen göğüs pedi ıslandığında dahi şeklini korur ve dışarıdan herhangi bir şekilde belli olmaz. Göğsü tam olarak kavradığından göğüs bedeni ne olursa olsun rahatlıkla kullanılabilir. Su geçirmez dış katman ekstra kuruluk sağlar. Çantanızda rahat bir şekilde taşıyabilir ve ihtiyaç halinde hemen çıkarıp kullanabilirsiniz.

  1. Humana Still-Tee Emziren Anneler için Bitki Çayı 200 gr: Emziren anneler için bitkisel vitamin desteği onun daha iyi hissetmesi ve gücünü toplamasına yardımcıdır. C vitamini içeren bu bitkisel çay glüten ya da koruyucu içermez. İçeriğindeki etkili bitkiler süt bezlerini uyararak süt yapımının hızlanmasına destek verir. Ayrıca doğum sonrası oluşan gaz sancılarını gidermeye de katkı sağlar. Emziren anneler için idealdir.

 

  1. Philips Avent Natural PP Biberon 0 Ay+ 125 ml: Dünyaya merhaba diyen bebeğin en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi emme hissidir. Philips Avent Natural PP Biberon özellikle anne göğsüne benzer emziği ile bebeğin hem emme hem de beslenme ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur. Esnek ve sarmal yapısı göğüs hissini taklit ederek bebeği rahatlatır.

 

Doğum öncesinde doğum çantanızda mutlaka olması gereken ürünlerin tamamını Kozmela'da bulabilirsiniz.  

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.