Kapat
Hesabım

Sizlere daha iyi bir hizmet verebilmek için
sistemlerimizde güncelleme yaptık.

Üye girişi yapabilmek için
"Şifremi Unuttum"'a tıklayarak
şifrenizi yenilemenizi rica ediyoruz.

Üye Ol
Üye olmadan sipariş takibi için tıklayınız.
Şifremi Unuttum
Kapat
Sepetim
13.12.2023

Evde Cilt Bakımını Kolay Hale Getiren Dermaroller Nedir? Nasıl Uygulanır?

Cilt bakım tedavileri arasında yer alan dermaroller günümüzde oldukça popüler. Peki, nedir dermarol? Esasen köken olarak Uzakdoğu’ya dayanıyor. Geleneksel bir yapıya sahip olduğunu söylemek mümkün çünkü geçmişten günümüze uzun bir süreçte kullanıldı ve kullanılmaya devam ediliyor. Şekil olarak ise bir tekerlek ve tekerlek üzerine yerleştirilmiş 1 milimetrelik minik iğnelerden oluşuyor. Dermarollerin amacı bazı cilt bakım ürünlerini, yağları deri altında çok daha kolay bir şekilde nüfuz ettirmek. 

Zaman içerisinde çevresel faktörlerle, makyaj ve yanlış beslenme neticesinde yıpranan ve zamana yenik düşen cilt eski canlılığını kaybeder. Ciltteki nem ihtiyacını sağlayan hyaluronik asit yavaş yavaş azalır. Bu sebeple cildi eski görünümüne ve canlılığına kavuşturmak için pek çok uygulamaya başvurulur. Bunlardan bir tanesi de dermarollerdir.

Dermarollerin en büyük avantajlarından bir tanesi kişinin evde kendisinin rahatlıkla uygulayabilmesidir. Çalışma mantığı ise oldukça basit. Gün içerisinde cildine uyguladığın bir bakım ürününün cilt altına daha hızlı bir şekilde geçmesini dermaroller sağlıyor. Bunun için cilt üzerine sürdüğün ürünün üzerinden dermaroller ile hafifçe geçmen yeterlidir.

Bununla beraber alet üzerinde yer alan iğneler vücuda girdiğinde cildin yenilenmesi adına da uyarıcı görevi görür. Yani cildinde meydana gelen, gözle görülmeyecek kadar küçük yaralar aslında bir yenilenme tetikleyicisidir. Pratik cilt bakım uygulamaları söz konusu olduğunda dermaroller oldukça popüler diyebiliriz. Ortalama 60 mikro iğneden oluşan bu aparatın ucundaki bu iğneler 0,5/ 2,0mm arasındaki ölçülerde.

Aparattaki bu iğneler silindir başlığının hemen üzerinde yer alır. Dönerek işlem yaparlar ki roller kelimesi de zaten buradan geliyor. Her bir harekette iğneler cilde nüfuz eder ve işlemini etkili bir şekilde gerçekleştirir. İğnelerin boyu ya da ne kadar derin olduğu cilt üzerinde nereye uygulayacaksan oraya göre değişecektir. Mesela bildiğin üzere göz çevresi oldukça hassas bir deriye sahiptir. O sebeple burada bir uygulama yapacaksan en küçük iğnelerin yer aldığı başlığı kullanmalısın. Ayrıca ciltte alerjik bir durum söz konusu olmaması adına titanyum iğne olmasına özen göstermelisin.

Dermaroller Hangi Cilt Sorunlarına Yardımcı Oluyor?

Dermarollerin uzun bir geçmişi olduğunu söylemiştik. Üstelik Uzakdoğu diyoruz, yani bu işi cidden bilen adamların yaşadığı bir bölgeden bahsediyoruz. Dermarollerin özellikle cilt ve saç uygulamaları için oldukça kullanışlı olduğunu söylemek gerekiyor. Zamanla ortaya çıkan ince çizgileri ortadan kaldırmada, deri altına serum benzeri uygulamaların daha iyi nüfuz etmesi adına oldukça sık kullanılır. Ciltteki ton eşitsizliklerini gidermede, göz bölgesindeki zamana bağlı yıpranmaların bakımına yardım için dermaroller gayet iyi bir çözüm sunmaktadır.

Silindir şeklinde olan dermarolleri cildin üzerinde gezdirdiğin takdirde üzerindeki mikro iğneler ciltte küçük kanallar açacak. İşte bu açılan kanallar sayesinde maske, serum gibi uygulamalar çok daha rahat bir şekilde yapılabiliyor. Buradaki temel nokta çok daha hızlı sonuç almaktır. Aparatı kullandığınız bölgelerde kan akışı hızlanır ve ciltte gözle görülür bir canlanma söz konusu olur.

Dermaroller sivilce ve akne gibi oluşumları da ortadan kaldırmaya yardımcıdır. Aknelerin bıraktığı izleri de aynı şekilde yok etmede son derece etkilidir. Kaç dolaşımını hızlandırma özelliğinden ötürü saç tedavilerinde sıklıkla tercih edilir. Göz ve çevresindeki şişlikler, renk değişimi ve ince çizgilere karşı destek verir. Eğer yağlı bir saçın varsa bu yağın dengelenmesi için de aparat sana yardımcı olacaktır. Yüz, boyun ve dekolte bölgelerindeki etkisini hızlı bir şekilde görebilirsin.

Dermarollerı Hangi Bölgelerimde Uygulayabilirim?

Aparatın amacının deri altını uyarmak olduğunu ve ürünlerin deri altına daha iyi bir şekilde nüfuz etmesini sağlamak olduğunu söylemiştik. Ancak elbette vücudun hangi bölgelerinde kullanıldığı önemlidir. Aslında vücudunda ihtiyaç duyulan hemen her bölgeye uygulama yapabilirsin. Buradaki önemli nokta uygulama yaparken çok dikkatli olmak. Cildinde herhangi bir yaralanmaya meydan vermemek için ağırdan almalısın. Dermarollerı vücut, yüz, bacak-kol ve göz çevresinde uygulayabilirsin.

Uygulama sonrası güneşe çıkmamak gerekir ancak çıkacaksan da mutlaka güneş koruyucu sürmelisin. Uygulama bittikten sonra en az bir gün boyunca su ya da benzeri sıvı teması olmamasına dikkat etmelisin. Ayrıca işlemi bitirdikten sonra dermarollerını temizlemeyi de ihmal etmemelisin. Temizleme esnasında alkol ya da dezenfektan kullanabilirsin.

Bu uygulamayı her gün değil, belirli aralıklarla yapmanı öneriyoruz. Ancak her uygulamada süreyi biraz daha uzatabilirsin.

Dermarollerı Nasıl Uygularım?

Daha önce de altını çizdiğimiz gibi bu uygulamayı yaparken çok hassas ve dikkatli davranmalısın. Mikro iğnelerden meydana gelen bu aparat kaliteye göre etkisini değiştirecektir. Aparatı uygularken destekleyici bir serum kullanmalısın. Bu arada serumu da mutlaka cilt tipine uygun bir şekilde almalı ve kullanmalısın. Mikro iğneler cilt üzerinde delik oluştururken serumun cildin birkaç milim altına etkili bir şekilde nüfuz etmesini sağlayacak.

Aparatın oluşturduğu delikler gözle görülemeyecek kadar küçük olacaktır. Bu konuda endişelenme. Çok çok küçük mikro hasarlar oluşacaktır. Sadece dışarıdan hafif bir kırmızılık olarak görülecektir. Yapı gereği insan vücudu hasar oluşan bölgede kolajen sentezlemeye başlayacağından o kısımlarda yeni hücre yapılanması meydana gelecek.

Uygulama esnasında mikro iğneler cildin en alt katmanlarına inecek. Bu sebeple aparatı öncesinde mutlaka iyi bir şekilde temizlemelisin. Bunun için dezenfektan ya da saf alkol kullanabilirsin. Yine dermaroller başlığını da her kullanım öncesinde dezenfekte etmeyi unutmamalısın. Kullanım öncesi başlıktaki iğnelerin renklerinin değiştiğini fark edersen bil ki bu ürün titanyum değildir. O sebeple aparatı alırken mutlaka özelliklerinde titanyumu görmelisin. Çünkü daha sonradan bu durum alerjik birtakım reaksiyonlara neden olabilir.

Dermaroller kullanırken kan dolaşımının hızlanması normaldir. Bu şekilde ciltteki elastin kolajenler de hareketlenecek. Aparatı cilde uygularken dik bir şekilde tutmaya özen göstermelisin. Her bir bölge için 10 defa başlığı ileri geri oynatarak hareket ettirmeye çalışmalısın. Serumu ise uygulama öncesinde ya da uygulamaya başladığında kullanabilirsin. Eğer uygulama esnasında kanama meydana gelirse hiç panikleme. Ve sert uygulamamaya özen göstermelisin. Şayet uygulama sonrasında çok fazla şişme meydana gelmiş ise bir maske ile bu durumu kontrol altına alabilirsin.

Aparatın kullanımı minimum 15 dakika ve maksimum 45 dakika sürmelidir. 15 gün aralıklarla uygulaman mümkün. Daha önce de belirttiğimiz gibi uygulama bittikten sonra cildinin güneşe maruz kalmadığımdan emin olmalısın. Mutlaka dışarı çıkman gerekiyor ise minimumda 50 faktör güneş koruyucu uygulamaya özen göster. Yüzdeki uygulama sonrasında 6 saat kadar yüze su temas ettirmemeye özen göster.

Gördüğün gibi sıklıkla reklamlarda gördüğün dermaroller kullanımı aslında bu kadar basit. Cilt üzerinde uygulaması kolay bu aparata sahip olarak sen de evinde kendi cilt bakımını kendin yapabilirsin. Cildin canlılığını kaybetmiş ise ve kullandığın serumun çok daha hızlı bir şekilde etkisini göstermesini istiyorsan dermaroller tam sana göre. Kullanım talimatlarını doğru bir şekilde uyguladığın müddetçe bu aparat cildindeki ciddi sorunlar için sana en büyük desteği sağlayacak. Farklı markalarda ve özelliklerde dermaroller çeşitleri bulunuyor. Bunları inceleyebilir ve kendine en uygun olan modeli hemen sipariş verebilirsin. Eğer dermaroller çeşitlerini yakından incelemek istersen seni Türkiye’nin en büyük kozmetik butiği Kozmela sayfamıza bekliyoruz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.