Bebeklerin sağlıklı gelişimi için anne sütü çok önemli bir etkendir. Emzirme hem anne için hem de bebek için keyif bir süreçtir. Emzirme ile anne ile bebek arasındaki bağ daha da güçlenir. Anne ve bebek için keyifli olan bu süreç sağlık problemleri, annenin çalışması gibi nedenlerle sürdürülemeyebilir. Bazı sağlık problemleri annenin bebeğini emzirmesine engel olmaktadır. Bunun dışında annenin çalışması ve bebeğini gün içinde emzirememesi annenin sütünün azalmasına neden olabilir ya da anne emzirme saatlerinde bebeğiyle beraber olmadığı için bebeğin ihtiyacı olan süt biberonla verilir. Bu gibi durumlar için tasarlanan göğüs pompaları annelerin en büyük yardımcılarındandır.
Göğüs pompaları annelerin bebeklerini besleyebilmesi için pratik bir araçtır. Uzun yıllardır var olan pompalar zamanla daha da kullanışlı hale gelmiştir. Önceleri sadece manuel olarak satılsa da şimdilerde elektrikli çeşitleri de bulunmaktadır. Yeni modelleri anneler için daha pratik olmaktadır. Manuel pompalar ile süt sağmak eli yorabilmektedir. Sonradan çıkan elektrikli modeller daha pratik ve kolaydır. Anneler kendileri için en uygun göğüs pompasını seçerek kullanabilir.
Bebeklerin iyi beslenmesi, sağlıkları ve gelişimleri için çok önemlidir. Anne sütü bebeklerin iyi beslenmesi için gerekli besindir. Uzmanlar bebeklerin 6 aya adar anne sütü ile beslenmesini öneriyor. Fakat bazı durumlar annenin bebeği emzirmesine engel olabilmektedir. Bazı durumlarda da annelerin sütü bebeklerinin ihtiyacından fazladır. Bebek annesindeki sütün tamamını ememediği için fazla süt, annenin göğsünde kalır. Annenin fazla sütü göğüslerde şişkinliğe ve ağrıya sebep olabilir. Göğüs pompaları bu tarz durumlarda fazla sütün sağılmasına ve annenin rahatlamasına yardımcı olur. Çalışan anneler çalışma saatleri içerisinde bebeklerini emziremez.
Göğüs pompası ile sütünü sağan anneler çalışma saatlerindeyken de bebeklerinin anne sütü ile beslenmesine yardımcı olur. Bazı bebekler küçük ya da erken doğarlar ve annelerini ememeyebilirler. Bu gibi durumlarda göğüs pompaları ile bebeklerin ihtiyacı olan süt sağılar ve bebeklerin beslenmesi sağlanır. Sütü az olan anneler bebeklerinin emme saati dışında göğüs pompaları ile sütünü sağar. Bu gibi durumlarda göğüs pompaları sütün çoğalmasını yardımcı olabilmektedir.
Annelerin ihtiyaçlarına ve bütçelerine göre farklı göğüs pompası çeşitleri bulunmaktadır. Bunlardan ilki elektrikli göğüs pompaları. Pompaları uzun süre kullanacak olan, zaman problemi yaşan ve çalışan annelerin genel olarak öncelikli tercihi elektrikli göğüs pompalarıdır. Elektrikli popalar pratiktir ve süt sağma işlemi otomatik olduğu için eli yormaz.
Elektrikli süt pompalarının bazıları pille de çalışabilmektedir. Bu özelliği ile elektriğin olmadığı durum ve ortamlarda da çalışabilir. Elektrikli pompaların tek sağımlık ve çift sağımlık olarak çeşitleri bulunmaktadır. Tek sağımlık olan pompalar tek seferde bir göğsü sağabilirken çift sağımlık pompalar aynı anda iki göğsü de sağabilmektedir. Özellikle ikiz bebekleri olan annelerin tercihi olan çift sağımlık pompalar daha pratik olduğu içinde tercih edilebilmektedir.
Manuel süt pompaları elle çalışır. Genel olarak pompa nadir kullanılacaksa anneler tarafından tercih edilmektedir. Fiyatı elektrikli pompalara göre daha uygun olduğu içinde tercih edilmektedir. Genel olarak hafiftir ve bu sebeple taşıması kolaydır. Manuel olduğu için elektrik ihtiyacı olmadan her ortamda rahatlıkla kullanılabilir. Manuel pompalar elle sağma yapıldığı için uzun kullanımlarda elleri yorabilir. Sürekli pompa kullanımlarında elektrikli pompalar tercih edilirken daha nadir kullanımlar için manuel pompalar tercih edilmektedir.
Göğüs pompasını alırken annenin öncelikle ürünü ne sıklıkla kullanacağına ve beklentilerine karar vermesi önemlidir. Göğüs pompaları temel olarak 2 çeşit olarak satılır. Elektrikli ve manuel pompalar. Anneler pompaları sık kullanmayı düşünüyorsa elektrikli, nadir kullanmayı düşünüyorsa manuel pompaları tercih edebilirler. Hangi pompa alınırsa alınsın kullanımı pratik olan pompa tercih edilmelidir. Temizlemesi kolay ve hafif ürünler seçilmelidir. Hafif ürünlerin seçilmesi seyahatler sırasında kolaylık sağlayacaktır.
Pompayı alırken memeye uygunluğuna dikkat edilmelidir. Pompanın plastik kenarının memeye tam oturması verimli sağım yapılmasına yardımcı olur. Bazı pompa markaları bu sebeple iki başlık ile satılmaktadır. Bu özellik sayesinde anne kendi göğsüne uygun olan pompaya kullanabilir. Göğüs pompaları alırken makinen malzemesine de dikkat edilmelidir.
Bazı pompalar kalitesiz malzemelerden üretilmektedir. Ürünün içeriğinde anneye ve bebeğe zararlı maddeler olmadığına dikkat edilmelidir. Elektrikli süt pompası alırken pilli çalışma özelliğinin olmasına da dikkat edilebilir. Bu sayede elektriğin olmadığı ortamlarda da pompayı kolaylıkla kullanılabilir. Göğüs pompaları alınırken kullanıcı yorumları incelenebilir ve bu sayede ürün hakkında bilgi sahibi olunabilir.
Anneler için pratik kullanım sağlayan göğüs pompalarının kullanımı basittir. Süt sağılacak ortam rahat ve sessiz olmalıdır. Sağma işlemi sırasında dik oturulmalıdır. Süt sağılmadan önce eller yıkanmalı ve göğüs temizlenmelidir. Daha sonra pompa göğse yerleştirilmeli. Manuel pompalarda mekanizmaya bastırılıp serbest bırakılır. Elektrikli pompalarda ise pompa göğse yerleştirilir ve makina çalıştırılır. Sağma işlemi göğüsteki süt miktarına göre değişmekle birlikte yaklaşık 15-30 dakika arasında sürer.
Göğüs pompaları her kullanımdan sonra temizlenmelidir. Temizleme işlemi pratiktir. Süt pompası temizlenirken yetişkinlerin kullandığı deterjanlar tercih edilmemelidir. Kullanılacak deterjanlar doğal içerikli olmalıdır. Pompanın kutusunda yazan yıkama talimatları dikkate alınmalıdır. Ürünün makinada yıkanmasının uygun olmadığı belirtildiyse ürün elle yıkanmalıdır. Elle yıkma yapılacaksa parçalar kaynar suda hijyenik hale getirilebilir. Pompa parçaları doğal içerikli deterjanlarla yıkandıysa, iyice durulanmasına emin olunmalı, deterjan kalıntısı bırakılmamalıdır. Pompanın elektrikli parçaları yıkanmamalıdır. Sadece kutunun üzerinde belirtilen parçalar yıkanmalıdır. Ürün için belirtilen kullanım talimatlarına dikkat edilmelidir.
Temel olarak 2 çeşit göğüs pompası çeşidi bulunmaktadır. Manuel göğüs pompaları ve elektrikli göğüs pompaları. Elektrikli göğüs pompaları manuel pompalara göre daha pahalıdır. Pompaları fiyatlarını etkileyen bir diğer faktör markalarıdır. Göğüs pompasında kullanılan hammaddelerde fiyatlarını etkilemektedir. Kalitesiz malzemeden yapılan göğüs pompaları daha ucuz olabilmektedir fakat bu sağlık için tehlikeli olabilir. Göğüs pompaları tekli ve ikili şekilde de satılmaktadır. İkili göğüs pompaları tekli pompalardan daha pahalıdır. Ürün ihtiyacına göre pompa tercihi yapılmalıdır. Uygun fiyatlı göğüs pompası alabilmek için kampanyalar ve indirimler takip edilebilir.
Lansinoh 2si 1 Arada Elektrikli Göğüs Pompası 3 farklı sağım stili ve 8 farklı vakum düzeyi ile daha konforlu sağım olanağı sağlar. BPA ve BPS içermez. Kullanımı ve temizliği pratiktir. Pil ile de çalışabilmektedir. Anne sütünün üretimine destek olur. LCD ekranı sayesinde kaç dakika hangi fazda ve hangi stilde sağım yapıldığı görülebilir.
Babyjem Manuel Göğüs Pompası yedek biberon hediyelidir. Sağım sırasında göğse masaj yaparak süt akışını hızlanmasına yardımcı olur. Tek elle kullanılabilir ve pratiktir. BPA içermez.
Wee Baby Göğüs Pompası Tirle No:902 kolay taşınabilir ve pratiktir. Göğüste biriken sütün sağılıp depolanmasını sağlar.
Mochi Göğüs Pompası 120ml tek parçadır. Sessiz ve rahat bir sağım imkanı sunar. Naturel vakumu sayesinde annenin sütünün sağılmasına yardımcı olur.
Aradığınız göğüs pompasına sitemizden tek tıkla kolayca ulaşabilirsiniz.